Loading...

Морська дієта: смачно їсти і не повніти!, Дієти і схуднення, Корисні статті, — Жіночий журнал.

Корисні статті
Морська дієта: смачно їсти і не повніти!

Хочете смачно їсти і довго жити? При цьому ще і не мати жодного грама зайвої ваги, відмінно виглядати, мати прекрасне здоров’я? Медики всього світу визнали:саме в країнах Середземномор’я проживає найбільша кількість струнких і здорових довгожителів!

найпоширеніша — середземноморська дієта, в якій переважають морепродукти, оливкова олія, овочі і фрукти, нещодавно отримала найвищу оцінку вчених. Журнал American Medical Association (JAMA) опублікував дослідження голландських фахівців, які ретельно вивчили спосіб життя, характер харчування і смертність європейців 70-90 років.

Медики виявили, що прихильники середземноморської дієти живуть довше, не втрачаючи при цьому якість життя. Багато фруктів і овочів, сонце круглий рік, оливкова олія, червоне вино, багато морепродуктів — ось основи здоров’я і стрункості. З усього перерахованого ми не в змозі забезпечити себе лише сонячними променями в тому обсязі, у якому хотілося б. Зате морепродукти завжди доступні!

Морепродукти повинні стати важливою частиною вашого щоденного раціону, якщо ви вирішили поєднати боротьбу за стрункість з відновленням свого здоров’я. Тільки для початку переконайтеся, що у вас немає алергії!

джерело повноцінного білка, що наш організм засвоює значно швидше і легше, ніж білок, що міститься в м’ясі. Також в рибі міститься більше збалансованих амінокислот, ніж у м’ясі, наприклад, амінокислоти метіоніну, що володіє ліпотропними властивістю.

Жири, що входять до складу риби, легко засвоюються і відрізняються високим вмістом ненасичених жирних кислот Омега-3, які зміцнюють стінки судин, тим самим запобігаючи серцево-судинні захворювання, алергії і зміцнюють імунітет.

Мідії – природний антиоксидант, оскільки містять вітамін Е, а також вітаміни групи В і D, мікроелементи і біологічно активні речовини. По поживності їх часто прирівнюють до курячих яйцях, адже в білку мідій містяться всі необхідні амінокислоти. У 100 г мідій ок.70 ккал, 20г білка, 3 г жиру, 3г вуглеводів.

Креветки – теж джерело вітамінів і мінеральних речовин. Вони містять вітаміни групи В і практично не містять жиру, зате білка в них достатньо. В 100г креветок ок. 75 ккал, 24г білка, 2 г жиру, г вуглеводів.

кальмарів білка теж чимало, жиру практично немає, а ще вітаміни С і В, мікроелементи та речовини, що сприяють активізації травлення. В 100г кальмарів ок.75 ккал, 18 г білка, 0,3 г жиру.

Якщо вам важко впоратися з голодом, а схуднути все одно хочеться, спробуйте дієту на основі супу, що можна їсти в будь-якій кількості протягом дня до 18 годин. Крім супу ця дієта включає в себе фрукти, овочі, кефір, мінеральну воду і трохи запеченої риби протягом дня.

Морепродукти дрібно порізати, покласти в каструлю разом з рисом, залити склянкою холодної води. Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 10 хвилин. Потім додати дрібно порізані селеру, цибулю-порей, ріпчасту цибулю, моркву і продовжувати варіння. За 3 хвилини до готовності покласти дрібно порізані петрушку і кінзу, полити соєвим соусом замість солі.

Морську капусту не даремно називають водоростю здоров’я і краси: зміст альгінової кислоти, яка володіє унікальною здатністю поглинати і виводити токсини з організму, у водоростях коливається від 11 до 60 відсотків. У ламінарії міститься таку кількість провітамін А, як в яблуках, сливах, вишнях, апельсинах.

За змістом таких важливих для нервової системи вітамінів групи В морська капуста мають теж досить непогані показники: вітаміну В1 не менше, ніж сухі дріжджі. У ламінарії міститься досить велику кількість вітаміну С: 100 г сухих водоростей — від 15 до 240 мг, у сирих — 30 — 47 мг.

Але найчастіше ми згадуємо про ламінарії, коли мова заходить про щитовидній залозі: у цій дивовижній водорості не просто багато йоду, вона містить ще і біологічно активні речовини, які допомагають цей йод засвоїти!

Мідії відварити і нарізати. Окремо майже до готовності відварити крупу і коріння, потім додати мариновану морську капусту. Варити до повної готовності. В кінці варіння посолити, додати спеції і заправити томатною пастою. Подавати з шматочками мідій і зеленню.

Оливки, звичайно ж, не відносяться до дарів моря, але саме оливкова олія рекомендують використовувати для приготування риби. Оливки вважають основною причиною того, що жителі середземномор’я рідше за інших страждають від серцево-судинних захворювань, інсульту і ракових пухлин.

Оливки ще в давнину вважали цілющими, здатними повертати жінкам молодість, відновлювати потенцію чоловіків і навіть лікувати психологічні проблеми. Нещодавно американські дослідники виявили ще одна дивовижна якість оливок: вони містять олеокантал, який володіє знеболюючим ефектом, схожим по впливу з ібупрофеном!

Олеїнова кислота, що міститься в оливковій олії, пригнічує гени, які беруть участь у розвитку злоякісних пухлин молочної залози. Оливкова олія містить вітаміни А і Е, в 100г оливкової олії – 93,8 г жирів, у тому числі 10г поліненасичених кислот. Однак зловживати оливковою олією не варто: максимальна кількість – 10г в день!

Найкраще воно поєднується зі смаженими овочами і морепродуктами, не варто поєднувати з молочними продуктами, сирами й відварними м’ясом і рибою. Оливкова олія высококалорийно – приблизно 800 ккал.

Додати коментар

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.