Loading...

Чайна дієта: як схуднути без особливих зусиль. Коментарі : LiveInternet Сервіс Онлайн-Щоденників

LiveInternet LiveInternet
Рубрики
Пошук по щоденнику
Підписка по e-mail
Інтереси/> Постійні читачі
Спільноти
Статистика
Щоденник Акулка Стрічка Профіль->
Чайна дієта: як схуднути без особливих зусиль

Домогтися ідеального ваги до весни можна за допомогою традиційного напою Скоро весна, пора подумати, як ми будемо виглядати в променях весняного сонця в облягаючих новеньких одязі. Взимку фігура звично втрачає приємні оку пружності, і це пов’язано не з лінню або великою кількістю калорійної їжі, а з природними сезонними циклами. Організм створює жировий прошарок, захищає тіло від переохолодження. Ця «прошивка» не може бути змінена, так і не треба її ламати, але необхідно відчувати різницю між нормальним зимовим «утепленням» і зайвою вагою.

Домогтися ідеального ваги до весни можна різними способами, але найпростіший і ефективний — пити хороший чай і виключити всі шкідливий і солодке. Чай допомагає краще засвоювати і переробляти їжу, не дає їй «затримуватися», прискорює моторику кишечнику, живить організм вітамінами і мінералами, очищає судини, покращує загальне самопочуття, пам’ять, зір, колір шкіри і допомагає спалювати вже накопичилися жирові запаси. Це відбувається плавно, але напевно. Про те, як схуднути за допомогою чаю сьогодні розповість майстер чайного клубу «Золота мавпа» Олексій Бородін.

Розклад чаювань Ранковий чай дуже активний, він змушує кишечник працювати, відбувається комплексне очищення. Чай буквально витісняє з організму все зайве, розчиняє жирові відкладення в судинах і в проблемних зонах. Після міцного чаю пробуджується сильний апетит. Не давайте йому перемогти, перетерпите півгодини, і він пройде, залишиться відчуття легкості і свіжості.

Чай після обіду допомагає їжі краще засвоїтися, не дає їй «залежуватися». Користуйтеся цією властивістю розумно. Не пийте під час їжі і відразу після — будь-яка нежирна рідина розбавляє шлунковий сік і ускладнює перетравлення. Після прийому їжі зробіть півгодинну перерву. Потім переходьте до чаю.

Вечірній чай також допомагає краще засвоїти вечеря, розщеплюють жири і готує тіло до сну. Пийте чай не пізніше 8-9 вечора, і сон буде міцним, а пробудження легким. Увечері чай найбільш підступний, він пробуджує сильний апетит — це ознака його ефективної роботи. Не піддавайтеся, не будете їсти солодке або важку їжу на ніч. Можна «закусити» фініком або курагою, якщо терпіти зовсім не під силу.

Основна частина роботи чаю — нічний час. Якщо взяти за правило пити чай і не є солодке в другій половині дня — тіло майже відразу зреагує і з радістю подарує відчуття легкості, а згодом і бажану стрункість.

Що в чаї корисного В чаї міститься близько 700 різних сполук, вітамінів, мінералів, мікро — і макроелементів, смол, антиоксидантів, білків, складних вуглеводів і інших речовин. Разом вони комплексно чистять і тонізують, очищають організм від шлаків і живлять корисними вітамінами і мінералами. Деякі корисні посилання народжуються при контакті з шлунковим соком.

— Теанін, амінокислота, що підсилює смак і аромат чаю, а в організмі людини є нейромедіатором — допомагає передачі нервових імпульсів між клітинами мозку. Її приплив відчувається як почуття радості, умиротворення, ясності свідомості і навіть щастя.

— Теїн — схожий на кофеїн, але на відміну від нього не небезпечний для серця і не критично підвищує тиск. Теїн м’яко тонізує, розширює судини, підвищує м’язовий тонус, не підвищуючи артеріального тиску.

— Чай багатий вітамінами: вітаміном А, С, Е и Р і мінералами: цинк, фосфор, магній, калій, кальцій, марганець, фтор — життєво необхідні для нормальної роботи організму елементи. У пуэре, наприклад, фтору міститься в 300 більше, ніж в іншому випадку, що можна використовувати для зміцнення і підтримки здоров’я зубів. Помічали, які гарні білі зуби у горців? Все просто — вони не їдять цукор і п’ють багато чаю.

Не економте на чаї Щоб схуднути, буде потрібно чай тільки хорошої якості. Пакетики, індійський, цейлонський, кенійський, індонезійська, турецький і грузинський чай вартістю в 50-100 рублів за 100 грамів не ефективні. Для наших цілей підійдуть тільки кращі сорти зеленого, блакитного, червоного і чорного чаю виробництва Китаю, Тайваню, Японії або В’єтнаму.

Заварка: кожному сорту свій спосіб та час Не менш важлива умова — китайський традиційний спосіб заварювання чаю. На батьківщині напою за тисячі років були знайдені оптимальні способи його заварювання, і було б нерозумно ними не скористатися. Основний принцип: більше заварки, менший обсяг чайника і недовгий час заварювання.

У цифрах це виглядає так: на горнятко обсягом 200 мл беремо 2 повних столових ложки заварки, наполягаємо від 5 до 30 секунд залежно від сорту. При цьому способі заварювання чаю обов’язково переливають з чайника для заварювання в іншу ємність. У китайців він називається чахай, у звичайних сервизах їм може служити молочник. Це важливий момент. При такій кількості чаю вода, що залишилася в чайничке, дійде до стану «чифира», він стане гірким і пити його буде не тільки неприємно, але і шкідливо.

Всі ніжні зелені, білі або жовті чаї, а також ніжні червоні, що мають яскравий жовтуватий відтінок, розсипчасті, з ворсинками, дуже легкі і пухнасті беруться трохи більшого обсягу (приблизно на чверть). Температура води для такого чаю повинна бути в межах 75-80°С. Час заварювання — 3-5 секунд для перших двох заварок з подальшим збільшенням часу для кожної наступної заварки.

Сорти з грубуватою великими листами, сильно скручені, щільні, темного кольору, без ворсинок заварюються при температурі 85-95°С. Час заварювання 5-10 секунд для перших 2-х заварок, 10-15 секунд для третьої, з подальшим збільшенням тривалості.

Бірюзові сильно скручені улуни, наприклад Ті Гуанінь, Дун Дін Улун, Най Сянь (молочний), заварюють температурою в 95°С. Час те ж, з різницею, що першу заварку тут же зливають і промивають їй чахай і чашки, а другу вже наполягають близько 5 секунд, третю — 7-10, зі збільшенням часу до 1 хвилини до 7-8 заварці.

Думаю, що зайвий раз писати про те, що всю випічку, особливо промислову, потрібно виключити. Майонез і жирне м’ясо також не залишать чаю шансів. Гарні союзники чаю: сухофрукти, мед, овочі, фрукти, житній хліб, каші.

Не треба чекати від чаю чудес. Після випитих трьох літрів дорогого зеленого чаю на ранок не зникнуть три кілограми зайвої ваги. Діє повільно, але якщо довіряти йому, то він обов’язково винагородить результатом.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Коментування вимкнено к записи “Чайна дієта: як схуднути без особливих зусиль. Коментарі : LiveInternet Сервіс Онлайн-Щоденників”

  1. madden 18 coins

    I was thinking if after work we could grab a cup of coffee

_0.31MB/0.00346 sec